Όμιλος Επιχειρήσεων Κ.Μαλαμίδης

Zakoma A.E.

Η εταιρεία  ΖΑΚΟΜΑ ΑΕ Συσκευαστική – Τροποποιητική – Εμποροβιομηχανική Τροφίμων Α.Ε. ιδρύθηκε το 1988 με έδρα το Δήμο Θέρμης του Νομού Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται 12 χλμ. Ανατολικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης και 3,5 χλμ. από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Δραστηριοποιείται σε δυο τομείς. Στην εμπορία ειδών εξοπλισμού οικίας, εποχιακών ειδών, καθώς επίσης και με την συσκευασία οσπρίων, ρυζιών και ζάχαρης. Στον τομέα των ειδών οικιακής χρήσης υπάρχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων όπως είδη οικιακής χρήσης, εποχιακά, πλαστικά, είδη κήπου και εξοχής, είδη πάρτι, διάφορα παιχνίδια, είδη ταξιδίου, σακούλες απορριμμάτων κ.τ.λ. που αριθμούν διαχείριση 5.500 κωδικών περίπου.

Το τμήμα του συσκευαστηρίου ( ρυζιών – οσπρίων – ζαχαρομερίδων – αχνης) αποτελείται από 10 άτομα όπου τηρούνται όλες οι διαδικασίες σωστής και υγιεινής συσκευασιας των πιο πάνω τροφίμων. Το τμήμα αυτό υποστηρίζεται από άτομο το οποίο είναι και υπεύθυνο για την εφαρμογή των κανόνων του HACCP που τηρεί η εταιρεία από το 2003. Το άτομο αυτό είναι ο Συντονιστής Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων. Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης και Ασφάλειας Τροφίμων για το πεδίο εφαρμογής, συσκευασίας ζάχαρης, ρυζιών, οσπρίων και νισεστέ με το οποίο ικανοποιούνται οι απαιτήσεις του πρότυπου ΕΝ ISO 22000:2005. Το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον φορέα πιστοποίησης TUV HELLAS AE και είναι σε ισχύ μέχρι τις 10-08-2011.

Για την παραπάνω παραγωγική διαδικασία (τυποποίηση) η εταιρεία έχει παραλάβει νέες μηχανές και κυκλοφορεί τα παραπάνω προϊόντα με νέα συσκευασία, διαθέτει δε άρτιο και τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό. Στον πιο πάνω τομέα δραστηριότητας η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να συσκευάζει ρύζια, όσπρια και ζαχαρομερίδα για λογαριασμό τρίτων. (φασόν – own label products).

Από τις αρχές του 1994 ξεκίνησε να εισάγει εμπορεύματα απευθείας και κατ’ αποκλειστικότητα από επίσημους οίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τα διαθέτει στην ελληνική αγορά. Από το 2000 η εταιρεία ξεκίνησε εισαγωγές από τρίτες χώρες σε εποχιακά προϊόντα ( καλοκαιρινά, χριστουγεννιάτικα, είδη camping και εξοχής, ταξιδίου) τα οποία διαθέτει στην ελληνική αγορά.

Η εταιρεία είναι άρτια εξοπλισμένη μηχανογραφικά και υπάρχει σύστημα παραγγελιοληψίας με μηχανήματα hand handle. Οι πελάτες της εταιρείας μπορούν με το πιο πάνω σύστημα να παραγγέλνουν μέσω διαδικτύου τα εμπορεύματα που επιθυμούν.

Zakoma

Εσωτερικοί Χώροι

Zakoma

Εσωτερικοί Χώροι

Zakoma

Εσωτερικοί Χώροι