Όμιλος Επιχειρήσεων Κ.Μαλαμίδης

Προφίλ

Όμιλος Εταιρειών κ.Μαλαμίδη

Κ. ΜΑΛΑΜΙΔΗΣ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Η πρώτη εταιρία του ομίλου ξεκίνησε την λειτουργία της το 1989 και ονομάστηκε ΖΑΚΟΜΑ Α.Ε  και μέχρι σήμερα αποτελεί την ναυαρχίδα του ομίλου. Κύριο αντικείμενο των εργασιών της είναι η συσκευασία και τυποποίηση ρυζιών, οσπρίων και η εμπορία ειδών οικιακής χρήσης. Η εταιρία έχει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας  τροφίμων  EN ISO 22000:2005 καθώς και HACCP από το 2003 έως σήμερα. Εισάγει προϊόντα κυρίως από Ευρώπη, Καναδά, Μεξικό  κ.λ.π.

Στα μέσα του 2003 η δεύτερη εταιρία του ομίλου γεννιέται με το όνομα αυτής ΜΑΚΟ Α.Ε. Κύρια δραστηριότητά της είναι η χονδρική εμπορική πώληση ειδών οικιακής χρήσης με παράλληλες εισαγωγές κυρίως από τρίτες χώρες (Κίνα, Ινδία). Η εταιρία έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 4500 τ.μ επί οικοπέδου 22 στρεμμάτων. Η έδρα της είναι στο 15ο χλμ Ε.Ο Θεσ/νίκης – Μουδανιών στην περιοχή της Θέρμης. Οι πωλήσεις της ανέρχονται στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Περί τις αρχές του 2005 ο επιχειρηματίας θέλοντας να επενδύσει στο χώρο των κατασκευών δημιουργεί μια τρίτη εταιρία την ‘ΑΡΤΙΟΝ Ο.Ε’ κατασκευαστική. Η εταιρία, έως τώρα, έχει αναγείρει δύο οικοδομές.

Στα μέσα του 2006 η εταιρία ΜΑΚΟ Α.Ε  αγοράζει εταιρική μερίδα από μία άλλη εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα στον χώρο στη εμπορίας σκαφών, εξωλέμβιων μηχανών καθώς και ανταλλακτικών σκαφών. Επίσης, διαθέτει και χώρο για parking σκαφών περίπου 200 θέσεων. Με αυτόν τον τρόπο ο όμιλος πλέον αποκτά μια τέταρτη εταιρία με το όνομα αυτής μέχρι σήμερα Κ. Μαλαμίδης Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε με έδρα της την Περαία, περιοχή περίπου 17 χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και 2 χλμ από  το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Το Σεπτέμβριο του 2011 η ΖΑΚΟΜΑ Α.Ε  δημιουργεί ένα νέο κέντρο διανομών σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο 13ο χλμ Θεσ/νίκης – Πολυγύρου. Οι εγκαταστάσεις είναι 7500τμ και διαθέτει τρεις ράμπες εισόδου εμπορευμάτων και επτά εξόδου εμπορευμάτων. Διαθέτει άρτιο μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό και με άριστα μέσα μεταφοράς και αποθήκευσης προϊόντων.

Ολόκληρη η λειτουργία των αποθηκών του ομίλου ,στηρίζεται αποκλειστικά στην χρήση ασύρματων τερματικών. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η καλύτερη παρακολούθηση των αποθεμάτων, καθώς και η άμεση ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για όλες τις πραγματοποιηθείσες κινήσεις από τους αποθηκάριους.