Όμιλος Επιχειρήσεων Κ.Μαλαμίδης

Νέες Επενδύσεις-Προοπτικές

Όμιλος Εταιρειών κ.Μαλαμίδη

ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Τον Μάιο του 2011 η ΖΑΚΟΜΑ Α.Ε  επεκτείνει τις δραστηριότητές της μπαίνοντας στον χώρο των εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Στην συνέχεια υπογράφει σύμβαση με την ΔΕΗ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (100KW) για 20 χρόνια, σε ιδιόκτητη εγκατάστασή της στην περιοχή της Θέρμης κοντά στα κεντρικά κτίρια της διοίκησης και του εργοστασίου, συνολικής επένδυσης 300.000 ευρώ. Η παραγωγή ηλεκτρικής  Ενέργειας θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2012. Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2011 η εταιρία ΜΑΚΟ Α.Ε υποβάλει αίτηση στην ΔΕΗ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (500KW) σε ιδιόκτητο οικόπεδο 20 στρεμμάτων. Η αίτηση βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης συνακόλουθα με το πρόγραμμα ‘ΗΛΙΟΣ’ που προωθεί η Ελληνική Κυβέρνηση. Το ύψος της επένδυσης θα ανέρθει στα 2 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2012.

Ο όμιλος όμως δεν σταματάει να επεκτείνεται εδώ και έχει ξεκινήσει την έρευνα αγοράς μηχανημάτων για συσκευασία και τυποποίηση ηλιέλαιου, αραβοσιτελαίου, ελαιολάδου κ.τ.λ. Η δραστηριότητα θα αναπτυχθεί στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις  της ΖΑΚΟΜΑ, όπου θα γίνεται και η παραγωγή του πλαστικού μπουκαλιού 1 λίτρου, 2 λίτρων, 5 λίτρων και 10 λίτρων. Η επένδυση προβλέπεται να ανέλθει στο ποσό των 2.000.000 ευρώ με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και στόχος είναι να αποφέρει αύξηση πωλήσεων περίπου 2.000.000 ευρώ ανά έτος.

Στόχος με την επένδυση αυτή είναι να μπορεί να κάνει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label) για διάφορους πελάτες στην ελληνική αγορά και φυσικά στην διερεύνηση της γκάμας των προϊόντων της. Με την επένδυση αυτή η ΖΑΚΟΜΑ Α.Ε θα μπορέσει να αναπτύξει και τις εξαγωγές της στις χώρες της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης καθώς και την Κύπρο.

Ο όμιλος έχει στην κυριότητά του οικόπεδα συνολικής έκτασης 80 στρεμμάτων. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι συνολικής έκτασης 11.500τ.μ και τα καταστήματα λιανικής του 6.500τ.μ. Το σύνολο του ενεργητικού είναι 25.000.000 ευρώ και απασχολεί σήμερα 100 εργαζόμενους. Ο κύκλος εργασιών για το 2011 ανέρχεται στο ποσό των 20.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αυτή την πορεία και τις προοπτικές, ο Κ. Μαλαμίδης προσπαθεί να είναι κοντά στις εξελίξεις της σύγχρονης εποχής και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος  με τα μάτια πάντα στραμμένα στην εξυπηρέτηση του πελάτη – καταναλωτή  σε όσους περισσότερους τομείς μπορεί, προσφέροντάς του ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα σύμφωνα με τις επιθυμίες του και θα συνεχίσει έτσι και στο μέλλον.